23d' Octubre de 2016
Acte eua def

De l’era Bush a l’era Obama: Els Estats Units estan canviant 

13/03/2009
L’Institut d’Estudis Nord-americans va acollir ahir 12/03/08, la conferència sobre la renovació de la política nord-americana: “De l’era Bush a l’era Obama”, organitzada per l’Àrea de Projecció Internacional de la Fundació CatDem en col•laboració amb el Consolat dels Estats Units a Barcelona.

Un centenar de persones van poder gaudir de les ponències de tres grans intel•lectuals entesos en la matèria. En primer lloc, Alan Abramowitz, professor de la Universitat d’Emory a Atlanta i expert en política nord-americana, va proposar una anàlisi en profunditat dels reptes, obstacles i oportunitats que suposa l’arribada a la Casa Blanca del president Obama.

A continuació, Sam Abrams, autor i crític literari, i el professor Enric Ucelay Da-Cal, ambdós originaris dels Estats Units amb residència a Catalunya, van fer una presentació crítica i estimulant del canvi d’administració, així com de les seves conseqüències en la política interior i exterior dels Estats Units. Encara que la presa de possessió d’Obama ve marcada per un context polític complicat, degut a la crisi econòmica i a la conjuntura de la política internacional, tots els analistes coincideixen en destacar que els primers dies del seu mandat ja s’estan caracteritzant per un canvi radical en relació amb l’anterior administració.
« tornar
Comentaris
CLI_WritesComment CLI_WritesComment
* Camps obligatoris