30de Setembre de 2016
State of the union
L’Estat de la Unió
26/01/2012
Ahir es va celebrar el discurs anual sobre l’Estat de la Unió als Estats Units, l’últim de l’actual mandat del president Barack Obama. El proper novembre hi haurà eleccions presidencials i el màxim mandatari als EUA s’haurà de sotmetre un altre cop al vot de la ciutadania. El discurs -com no podia ser d’altra manera- es va centrar clarament en l’economia i els valors.

Obama va assenyalar que la igualtat d’oportunitats en la qual ha cregut sempre la classe mitjana nord-americana està desapareixent. En el seu discurs Obama va afirmar que la solució a aquest problema és ”aplicar les mateixes regles als de dalt que als de baix". Tal com interpreta el diari nord-americà The Washington Post, la conclusió més important que es pot extreure de tot el discurs és que la classe benestant haurà de tenir un rol molt més solidari i contundent en la recuperació econòmica dels Estats Units.

En definitiva, la proposta d'Obama va ser que les polítiques financeres del futur hauran d’estar basades en la justícia econòmica. Aquest fou el reclam i un dels punts fonamentals del discurs, i molt probablement també ho serà del full de ruta que l’equip del president -canidat- Obama presentarà per a la seva campanya a la reelecció.

Podeu escoltar el discurs sencer en anglès en el següent enllaç:

Vídeo

I el podeu llegir en anglès o en castellà en els següents enllaços:

Anglès

Castellà
« tornar
Comentaris
CLI_WritesComment CLI_WritesComment
* Camps obligatoris