26d' Octubre de 2016
Presentacio Narracio Figueres
Presentació de la reedició del llibre "Narració d'una asfíxia premeditada" a Figueres
23/03/2012
Ahir es va presentar a l'Auditori Narcís Monturiol de Figueres la reedició del llibre Narració d'una asfíxia premeditada. Les finances de la Generalitat de Catalunya" de Ramon Trias Fargas. Van participar a l'acte Elisenda Paluzie, degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB i autora del pròleg del llibre, Joan B Casas, degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya i Josep Maria Cullell, exconseller d'economia i finances de la Generalitat de Catalunya.

En un Auditori ple, Elisena Paluzie va destacar que “la reivindicació del Concert no és nova. La idea actual de pacte fiscal és el quart intent d'aconseguir un sistema de finançament més just, després dels estatuts de Núria, Sau i del 2006. Si aquest intent no és exitós, hem de començar el procés d'autodeterminació.”

Joan B. Casas va afirmar que “el reconeixement de la sobirania fiscal originària no s'ha aconseguit mai, en part, perquè des de Catalunya sempre hem perseguit una unitat d'acció, que en el fons, ha servit per aigualir les nostes propostes. Cal abandonar la unitat i actuar segons la majoria.”

Per últim, l'exconseller Cullelll es va lamentar que “és molt trist constatar que els mateixos partits polítics que en 1985 van donar suport a la proposta de la Generalitat del Concert Econòmic Solidari, ara no donen suport al Pacte Fiscal.”
« tornar
Comentaris
CLI_WritesComment CLI_WritesComment
* Camps obligatoris