25d' Octubre de 2016
El President a Massachusetts
20/06/2012
El president Mas està de viatge als Estats Units, concretament a Boston i a Nova York. És la seva primera missió diplomàtica en aquest país i hi ha anat acompanyat dels consellers d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i de Salut, Boi Ruiz, i del secretari d’Exteriors, Senén Florensa. L’objectiu de la missió és, diuen, aprendre dels que en saben i conèixer de primera mà un model d’èxit en el camp de la tecnologia i el coneixement. Així doncs, el viatge és estratègic per al futur català i hauria de permetre impulsar Catalunya com a bioregió de referència internacional, per bé que també serà important explicar la realitat catalana i explicar les virtuts del nostre territori com a emplaçament privilegiat per al turisme. Per això, el president mantindrà contactes amb representants polítics de Massachusetts, farà una conferència i serà entrevistat per la CNN Internacional dues vegades (una en anglès i l’altra en espanyol). I ves per on! De moment, Artur Mas serà l’únic president d’una regió autònoma (per dir-ho com ho dirien els nord-americans) que haurà estat entrevistat per la prestigiosa cadena nord-americana de televisió.

Aquesta és una missió diplomàtica d’alt nivell —digne d’un estat— que, en temps de crisi, té una importància cabdal per a Catalunya. És important perquè demostra que Catalunya té una agenda internacional pròpia que li permet explicar quina és la realitat catalana, a més de preservar-la del desori permanent que Espanya projecta a l’exterior. I és que si els experts afirmen que la sortida de la crisi serà més senzilla per la via de la internacionalització de l’economia, és fonamental que el president i els consellers del ram puguin mantenir contactes amb centres d’excel·lència com els que hi ha a Massachusetts. Cal difondre la imatge de seriositat, responsabilitat i transparència, vinculada a la realitat i projectada cap al futur, que té el nostre país per damunt del desprestigi actual d’Espanya. Es tracta, doncs, de projectar enfora la marca Catalunya i diferenciar-la de la marca Espanya. No cal ser estridents però sí molt clars. El viatge no serà senzill però val la pena. L’agenda internacional del president continuarà després de l’estiu, amb viatges a la Xina i Rússia. Això està bé. Cal aprofitar totes les oportunitats.
Comentaris
CLI_WritesComment CLI_WritesComment
* Camps obligatoris