22d' Octubre de 2016
Incendis i demagògia
23/07/2012
Aprofitar les desgracies humanes per treure’n un profit polític és una indecència política. Ho va dir clar i català ahir a Twitter el sociòleg Salvador Cardús en resposta a una provocativa piulada d’Ernest Folch. En una situació dramàtica com la que viu l’Alt Empordà, i gairebé tot el país, quan els bombers i els voluntaris lluiten per controlar el foc, esgarrifa pensar que el primer objectiu d’algú pugui ser argumentar que les “retallades” han fet més grans les conseqüències de l’incendi. A banda de demostrar un desconeixement absolut sobre què pot passar amb un incendi de les magnituds del que pateix la comarca empordanesa, hom no pot evitar sentir nàusees davant la demagògia de persones que primer pensen en el rèdit polític i després en la desgràcia humana.

El gener de 2010 el Govern del tripartit va decidir presentar el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació com acusació particular en contra dels presumptes autors de l’incendi intencionat d’Horta de Sant Joan. Aquell incendi va provocar sis morts. El govern tripartit, i Joan Saura com a conseller, van actuar bé. Molt bé. Ara, el Govern hauria de fer el mateix. Tot i que aquest no ha estat un incendi provocat, si es demostra que la causa va ser una burilla cal investigar-ho per trobar els culpables. En aquest cas, el Govern hauria de presentar-se com acusació particular. Oi que el codi penal contempla l’homicidi negligent? Fins ara ja han mort quatre persones i vint-i-sis persones han resultat ferides. Un balanç lamentable que deplorem. Entretant, però, felicitem-nos per la ràpida actuació de tothom: de les autoritats locals i nacionals, dels bombers i dels mitjans de comunicació.
Comentaris
CLI_WritesComment CLI_WritesComment
* Camps obligatoris