22d' Octubre de 2016
Espanya contra el futur
02/03/2013
El primer ministre de Gal·les, Carwyn Jones, va visitar ahir el MHP Artur Mas amb motiu d'un viatge oficial. Després de la reunió, Jones va explicar als periodistes que el seu viatge volia ajudar a enfortir els llaços amb el nostre país i, en aquest sentit, es va congratular dels projectes ja existents entre empreses d'ambdós països. En una altra de les preguntes que va respondre, el primer ministre gal·lès va explicar que per traslladar-se a Barcelona no havia hagut de donar cap explicació al govern britànic i que, de fet, aquest l'ajudava i li donava “tot el suport” en els seus desplaçaments. “Les relacions són excel·lents”, va afirmar referint-se a l'executiu de Downing Street. Una relació entre nacions d'un mateix estat tan envejable com, dissortadament, impossible a Espanya.

La pregunta no era gratuïta, ja que ahir l'executiu espanyol, a banda d'impugnar la declaració de sobirania aprovada pel Parlament al TC, va enllestir l'avantprojecte de llei d'acció exterior. El ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García Margallo, va afirmar que amb aquesta llei volia “ajudar” les autonomies. El seu discurs, com quasi sempre cínic, de fet defensa una mesura destinada a torpedinar l'acció diplomàtica catalana. La decisió és desesperada i no servirà per a res. El MHP Mas ja va advertir que no la respectarà si “ens encotilla” i va lamentar l'actitud espanyola de “posar portes al camp”. I així és, perquè el Govern té una agenda diplomàtica molt plena que no frenarà per la pressió espanyola. Es tracta d'una diplomàcia moderna i efectiva, sense sumptuoses ambaixades que costen milers d'euros al contribuent, i construïda per ser efectiva. Catalunya necessita tenir una veu pròpia a l'exterior, i no tan sols per explicar el procés sobiranista, sinó per ajudar les empreses i els emprenadors. Ni Margallo ni cap govern espanyol no podrà anul·lar la voluntat internacionalitzadora de Catalunya. No se'n sortiran perquè el futur és la globalització.
Comentaris
CLI_WritesComment CLI_WritesComment
* Camps obligatoris