25de Setembre de 2016
Desigualtat
Un món més desigual?
05/03/2013 Elisenda Paluzie
"La democràcia directa suïssa va sorprendre el món aquest diumenge aprovant en referèndum, per àmplia majoria, limitacions a les primes i a les indemnitzacions dels directius d'empreses. D'aquí a uns mesos, votaran una altra iniciativa popular que proposa que el sou més alt en una empresa no pugui ser 12 vegades superior al més baix. De fet, l'augment vertiginós en les remuneracions dels executius de grans empreses és un fenomen de les darreres dècades, coincident amb la globalització comercial i financera, i fortament qüestionat per la ciutadania amb l'esclat de la crisi financera, els rescats bancaris i les polítiques d'austeritat. Estudis recents indiquen que aquestes diferències salarials tan grans no s'expliquen per diferències en la productivitat o el talent dels directius, sinó que estan relacionades amb la dimensió de les empreses, que ha augmentat amb la mundialització, i també amb un cert fenomen d'imitació o de contagi entre empreses."

Podeu llegir l'article sencer d'Elisenda Paluzie publicat a El Punt Avui el 5/03/2013 fent clic aquí.


« tornar
Comentaris
CLI_WritesComment CLI_WritesComment
* Camps obligatoris